Wie zijn we?

Welkom bij de FAQ voor Studio YoPi Yoga en Pilates Apeldoorn. Hieronder vindt u antwoorden op enkele veel gestelde vragen over onze lessen, faciliteiten en programma’s. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Wat is Yoga?

Yoga is een oefeningsvorm die al duizenden jaren beoefend wordt. Het is gericht op het versterken van lichaam en geest door middel van fysieke houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie.

Wat is Pilates?

Pilates is een oefeningsvorm die gericht is op het versterken van de kernspieren van het lichaam. Het omvat een reeks oefeningen die zich richten op het verbeteren van de flexibiliteit, balans, houding en kracht.

Wat zijn de voordelen van Yoga?

Yoga kan helpen om de flexibiliteit, kracht en balans te verbeteren, stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken en de algehele gezondheid te bevorderen.

Wat zijn de voordelen van Pilates?

Pilates kan helpen om de kernspieren te versterken, de houding te verbeteren, de flexibiliteit te vergroten en het algehele welzijn te verbeteren.

Is Yoga geschikt voor beginners?

Ja, yoga is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Onze instructeurs zijn getraind om lessen te geven die geschikt zijn voor alle niveaus.

Is Pilates geschikt voor beginners?

Ja, Pilates is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Onze instructeurs zijn getraind om lessen te geven die geschikt zijn voor alle niveaus.

Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates?

Yoga richt zich op het verbinden van lichaam, geest en ziel door middel van houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Pilates richt zich op het versterken van de kernspieren en het verbeteren van de houding door middel van gecontroleerde bewegingen en ademhaling. Beide zijn uitstekende manieren om kracht, flexibiliteit en balans te ontwikkelen.

Moet ik lenig zijn om Yoga of Pilates te doen?

Nee, u hoeft niet flexibel te zijn om te beginnen met Yoga of Pilates. Beide disciplines zijn ontworpen om u te helpen uw flexibiliteit en kracht op te bouwen. Onze docenten zijn opgeleid om modificaties aan te bieden voor de verschillende niveaus van flexibiliteit en kracht.

Kan Yoga of Pilates helpen bij het verminderen van stress?

Ja, zowel Yoga als Pilates zijn geweldige manieren om stress te verminderen. De ademhalingstechnieken en meditatie in Yoga kunnen u helpen uw geest te kalmeren en uw zenuwstelsel te ontspannen. De gecontroleerde bewegingen en ademhaling in Pilates kunnen ook helpen bij het verminderen van stress.

Kan Yoga of Pilates mij helpen afvallen?

Ja, Yoga en Pilates kunnen beide helpen bij het afvallen. Ze helpen bij het opbouwen van spiermassa, het verbranden van calorieën en het verhogen van uw stofwisseling. Maar onthoud dat gewichtsverlies afhankelijk is van vele factoren, waaronder voeding en levensstijl.

Hoeveel deelnemers kunnen er in een les?

Het maximaal aantal deelnemers in een les is 10. Zo kunnen we iedereen de juiste aandacht en begeleiding geven.

Wat moet ik meenemen naar de les?

Het enige wat je nodig hebt is comfortabele kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Wij zorgen voor de benodigde materialen, zoals yogamatten en kussens. Voor Yin Yoga is het fijn om een eigen dekentje mee te brengen voor tijdens de eindontspanning.

Kan ik meedoen als ik blessures of beperkingen heb?

Neem voorafgaand aan de les contact op met de instructeur om te bespreken of de les geschikt is voor jou. Onze instructeurs zijn getraind om aanpassingen te maken voor deelnemers met blessures of beperkingen.

Kan ik een privéles boeken?

Ja, we bieden privélessen aan voor individuen of kleine groepen. Neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Moet ik vooraf reserveren voor een les?

Ja, We hebben een speciaal reserveringssysteem en maken hiervoor gebruik van de Yogibit App.

Kan ik een les annuleren als ik verhinderd ben?

Ja, je kunt je les annuleren via de Yogibit App of telefonisch. Houd er rekening mee dat er annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Afmelden kan kosteloos tot 5 uur voor aanvang van je les. Je behoudt dan je “credit” die je kan gebruiken om je les in te halen. Je credit is 4 weken geldig.

Moet ik lid zijn om lessen te volgen?

Ja, om gebruik te kunnen maken van het reserveringssysteem moet je ingeschreven zijn. Ook zijn er strippenkaarten en losse lessen te koop. Daarnaast zijn er de gebruikelijke lidmaatschappen aan voor degenen die regelmatig lessen willen volgen.